Mote & Velvære
 
ForsideMote & Velvære > Hudpleie > Bivirkninger fra hår- og hudprodukter
 
Hudpleie


Sponsende linker
Kondomeriet AS
Kondomeriet har de fleste produkter innen erotisk kropspleie.


Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.


LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Bivirkninger fra hår- og hudprodukter

Permanent hårfarge gir de alvorligste bivirkningene, mens det er flest reaksjoner på fuktighetskremer for ansikt og kropp. Dette kommer fram i den første rapporten fra Register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter.


av Kristin Børve    Oppdatert 05.02.2013 13:13:40   

Del p Facebook
annonse

Farlig hårfarge

Permanent (oksidativ) hårfarge er den produkttypen som har gitt flest alvorlige reaksjoner. I løpet av bivirkningsregisterets to første driftsår ble det mottatt rapporter fra syv personer hvorav de fleste bivirkningene var av allergisk natur.

Personer som utvikler allergi mot hårfarge får ofte symptomer som eksem, rødhet, blemmedannelse og kløe i hårkanten, i ansiktet og på halsen. Personene kan også få kraftig hevelse spesielt i pannen og rundt øynene. Symptomene opptrer som regel ett til to døgn etter hårfargebehandlingen og kan vedvare i fra rundt en uke til flere måneder.


Flest bivirkninger av fuktighetskremer

Fuktighetskremer til ansikt og kropp er den produkttypen som er hyppigst meldt inn til bivirkningsregisteret. Bivirkningene varierer fra milde symptomer som forsvinner noen timer eller få dager etter at forbrukeren har sluttet å bruke produktet - til kraftige reaksjoner som kan vedvare i flere uker med symptomer som eksem, rødhet i huden, blemmedannelse og svie.


Hva regnes som kosmetiske produkter?

Kosmetiske produkter er mye mer enn sminke og parfyme. Det omfatter alle produkter som påføres de ytre deler av kroppen, tennene og munnslimhinnene og har som hensikt å påvirke kroppslukt, rengjøre, parfymere, beskytte, bevare eller påvirke utseendet.

Derfor kan vi anta at så godt som hele befolkningen, både menn og kvinner, anvender ett eller flere kosmetiske produkter daglig.


Hva er parabener?

Parabener er betegnelsen på en gruppe stoffer som i mange tiår er blitt brukt som konserveringsmidler i kosmetikk og kroppspleieprodukter, legemidler og næringsmidler. Det brukes som regel en blanding av ulike parabener for å oppnå tilstrekkelig konserverende effekt.

Parabengruppen består av flere enkeltstoffer hvor de viktigste er metylparaben, etylparaben, propylparaben og butylparaben. Bruken av disse stoffene er strengt regulert.


I hva slags produkter er det mest parabener?

Parabener benyttes i svært liten grad i næringsmidler da de kan sette smak på maten. Men de er derimot ofte anvendt i kosmetiske produkter på grunn av deres gode konserverende egenskaper.


Er det egentlig så farlig med parabener?

En av de største bekymringene rundt bruken av parabener i kosmetiske produkter, og da spesielt butylparaben og propylparaben, er deres evne til å påvirke hormonsystemet. Parabener har evnen til å binde seg til cellenes østrogenreseptorer og på en slik måte kunne gi de samme effektene som naturlige østrogener (kvinnelige kjønnshormoner). Flere studier viser imidlertid at parabenene er meget svake hormonhermere. De er mellom tusen og en million gang mindre virksomme enn naturlige østrogener.


Hvordan kan vi vite om vi holder oss innenfor de trygge grensene?

Ettersom parabener brukes i mange kosmetiske produkter er det en stor mulighet for at man bruker mer enn ett produkt om dagen som inneholder disse stoffene. Denne totale daglige eksponeringen for parabener er det imidlertid tatt høyde for når grenseverdiene er bestemt.


Kan vi bruke noen alternative kosmetiske produkter uten parabener?

Ja, men omtrent alle kosmetiske produkter er tilsatt et eller annet konserveringsmiddel. Uten konserveringsmidler er det meget stor mulighet for oppvekst av bakterier i produktet.

Konserveringsmidler er en av de ingrediensene i kosmetiske produkter som hyppigst gir bivirkninger, men sammenliknet med de stoffene som er vanlig å bruke, gir parabener få bivirkninger. Kosmetiske produkter som inneholder andre konserveringsmidler enn parabener er dermed ikke nødvendigvis tryggere i bruk.

Kilde: www.fhi.no

ANNONSE

Bivirkninger fra hår- og hudprodukter
Permanent hårfarge gir de alvorligste bivirkningene, mens det er flest reaksjoner på fuktighetskremer for ansikt og kropp. Dette kommer fram i den første rapporten fra Register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter.

Rynker
Nesten alle får rynker med alderen. Å unngå for mye sol og å slutte å røyke kan være gode tiltak for å bremse utviklingen.

Hudvett i solen
Solens stråler gir glede og energi, men kan også gjøre stor skade.

Bivirkninger fra hudkrem, hårfargemidler og annen kosmetikk
Permanent hårfarge gir de alvorligste bivirkningene, mens det er flest reaksjoner på fuktighetskremer for ansikt og kropp. Dette kommer fram i den første rapporten fra Register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter.

Ansiktspleie
Vinteren er her og du føler deg trett og sliten. Bedre er det ikke når du kikker i speilet og du oppdager mørke ringer under øynene, sorte prikker og en diger rød kvise på nesen. Her får du oppskriften på et friskt

Rimelig hudpleie
Å få en fin og normal hud krever at vi vet litt om de forskjellige hudtypene, og også at vi kan litt om stell og naturlig pleie. En god hudbehandling trenger ikke å koste skjorta av deg. Mye av det du trenger har du faktisk på kjøkkenet ditt!

ANNONSE

Annonse

 
 Forsiden | Annonsere | Hjelp | Legg til en side | Kontakt oss | Siste 50 | POP 50 | SponsorAD | Personvern | Tjenestevilkår | Webmaster?  
 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2020