Mote & Velvære
 
ForsideMote & Velvære > Hudpleie > Bivirkninger fra hudkrem, hårfargemidler og annen kosmetikk
 
Hudpleie


Sponsende linker
Kondomeriet AS
Kondomeriet har de fleste produkter innen erotisk kropspleie.


Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.


LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Bivirkninger fra hudkrem, hårfargemidler og annen kosmetikk

Permanent hårfarge gir de alvorligste bivirkningene, mens det er flest reaksjoner på fuktighetskremer for ansikt og kropp. Dette kommer fram i den første rapporten fra Register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter.


av Nathalie Nilsen    Oppdatert 02.03.2012 20:35:55   

Del p Facebook
annonse

Register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter ble opprettet i 2008. Folkehelseinstituttet ønsker at flere melder fra om reaksjoner på kosmetiske produkter.
- Når vi registrerer forekomsten av bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter, får vi bedre oversikt over hvilke produkter som gir bivirkninger, bivirkningstype og alvorlighetsgrad samt hvem som får bivirkninger. Da kan vi gjøre en vurdering og i verste fall advare mot bruk av enkelte produkter, sier forsker Berit Granum ved Divisjon for miljømedisin, Folkehelseinstituttet. I løpet av de to første årene har registeret mottatt 96 meldinger hvorav de fleste meldingene gjaldt produkttyper som fuktighetskremer, renseprodukter, solkremer og produkter for hårfarging.

Farlig hårfarge

Permanent (oksidativ) hårfarge er den produkttypen som har gitt flest alvorlige reaksjoner. I løpet av bivirkningsregisterets to første driftsår ble det mottatt rapporter fra syv personer hvorav de fleste bivirkningene var av allergisk natur.

Personer som utvikler allergi mot hårfarge får ofte symptomer som eksem, rødhet, blemmedannelse og kløe i hårkanten, i ansiktet og på halsen. Personene kan også få kraftig hevelse spesielt i pannen og rundt øynene. Symptomene opptrer som regel ett til to døgn etter hårfargebehandlingen og kan vedvare i fra rundt en uke til flere måneder.

Flest bivirkninger av fuktighetskremer

Fuktighetskremer til ansikt og kropp er den produkttypen som er hyppigst meldt inn til bivirkningsregisteret. Bivirkningene varierer fra milde symptomer som forsvinner noen timer eller få dager etter at forbrukeren har sluttet å bruke produktet - til kraftige reaksjoner som kan vedvare i flere uker med symptomer som eksem, rødhet i huden, blemmedannelse og svie.

Hva regnes som kosmetiske produkter?

Kosmetiske produkter er mye mer enn sminke og parfyme. Det omfatter alle produkter som påføres de ytre deler av kroppen, tennene og munnslimhinnene og har som hensikt å påvirke kroppslukt, rengjøre, parfymere, beskytte, bevare eller påvirke utseendet.

Derfor kan vi anta at så godt som hele befolkningen, både menn og kvinner, anvender ett eller flere kosmetiske produkter daglig.

Hvor kan bivirkninger meldes?

Dersom du får bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter er det viktig at du oppsøker helsepersonell slik at de kan sende inn en rapport til bivirkningsregisteret.

Helsepersonell som leger, tannleger, farmasøyter og helsesøstre har meldeplikt. Derfor – meld fra om bivirkninger til legen din eller til apoteket.

Rapporten

”Register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter 2008-2010” gir en oversikt over meldingene som registeret mottok i løpet av de to første driftsårene. Avdeling for miljøimmunologi ved Nasjonalt folkehelseinstitutt har i samarbeid med Mattilsynet drevet bivirkningsregisteret siden juni 2008.

Rapporten kan bestilles eller lastes ned (se lenke nederst på siden). Rapporten har både norsk (bokmål) og engelsk tekst

Kilde: www.helsedirektoratet.no

ANNONSE

Bivirkninger fra hår- og hudprodukter
Permanent hårfarge gir de alvorligste bivirkningene, mens det er flest reaksjoner på fuktighetskremer for ansikt og kropp. Dette kommer fram i den første rapporten fra Register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter.

Rynker
Nesten alle får rynker med alderen. Å unngå for mye sol og å slutte å røyke kan være gode tiltak for å bremse utviklingen.

Hudvett i solen
Solens stråler gir glede og energi, men kan også gjøre stor skade.

Bivirkninger fra hudkrem, hårfargemidler og annen kosmetikk
Permanent hårfarge gir de alvorligste bivirkningene, mens det er flest reaksjoner på fuktighetskremer for ansikt og kropp. Dette kommer fram i den første rapporten fra Register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter.

Ansiktspleie
Vinteren er her og du føler deg trett og sliten. Bedre er det ikke når du kikker i speilet og du oppdager mørke ringer under øynene, sorte prikker og en diger rød kvise på nesen. Her får du oppskriften på et friskt

Rimelig hudpleie
Å få en fin og normal hud krever at vi vet litt om de forskjellige hudtypene, og også at vi kan litt om stell og naturlig pleie. En god hudbehandling trenger ikke å koste skjorta av deg. Mye av det du trenger har du faktisk på kjøkkenet ditt!

ANNONSE

Annonse

 
 Forsiden | Annonsere | Hjelp | Legg til en side | Kontakt oss | Siste 50 | POP 50 | SponsorAD | Personvern | Tjenestevilkår | Webmaster?  
 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2020