Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

Gå til forsiden på Fjalar!
Forside > Bil > Tema > Bilhistorie
     
 Bil
 Søk 
 Linker

 Legg din bil GRATIS
 ut for salg Klikk her!


 Tema
 Bilhistorie
 Konseptbil
 Sportsbiler
 SUV
 Veteranbiler


 Merker
 AC
 Alfa Romeo
 AMC
 Ascari
 Aston Martin
 Audi
 Austin
 Austin Healey
 Bedford
 Bentley
 BMW
 Bugatti
 Buick
 Cadillac
 Chevrolet
 Chrysler
 Citroen
 Daewoo
 Daihatsu
 Datsun
 De Tomaso
 DeLorean
 Dodge
 Excalibur
 Ferrari
 Fiat
 Ford
 Galloper
 Ginetta
 Honda
 Hummer
 Hyundai
 Isuzu
 Iveco
 Jaguar
 Jeep
 Jensen
 Kia
 Koenigsegg
 Lada
 Lamborghini
 Land Rover
 Lexus
 Lincoln
 Lotus
 Maserati
 Maybach
 Mazda
 Mercedes
 MG
 Mitsubishi
 Morgan
 Morris
 Nissan
 NSU
 Oldsmobile
 Opel
 Packard
 Peugeot
 Plymouth
 Pontiac
 Porsche
 Renault
 Rolls-Royce
 Rover
 Saab
 SsangYong
 Subaru
 Suzuki
 Tesla
 Think
 Toyota
 Triumph
 Volkswagen
 Volvo
 Willys Artikler

De Tomaso

De Tomaso Modena SpA var en italiensk bilprodusent, kanskje mest kjent for sportsbilen Pantera. Selskapet ble stiftet av argentineren Alejandro de Tomaso i 1959, og ble nedlagt i 2004. Opprinnelig bygget selskapet prototyper og løpsbiler, blant annet en Formel 1-bil for Frank Williams-teamet i 1970.

>>>Les mer

NSU

NSU "Neckarsulmer Motorenwerke AG" er en tidligere bilprodusent med base i Neckarsulm, en liten by i nærheten av Stuttgart. NSU var opprinnelig et familieselskap som ble omdannet til aksjeselskap i 1884. Virksomheten var til å begynne med basert på produksjon av strikkemaskiner.

>>>Les mer

Maybach

Maybach er et tysk luksusbilmerke, opprinnelig lansert av Wilhelm Maybach i 1909, med hans sønn Karl Maybach som direktør.

>>>Les mer

Rolls-Royce

I 1884 startet Frederick Henry Royce en elektrisk og mekanisk bedrift, og bygget sin første bil, en to-sylindret ti hesters bil, kalt Royce 10 HP, i 1904 i Manchester.

>>>Les mer
 Artikler

Maserati

Maserati er en italiensk produsent av løpsbiler og sportsbiler, startet i 1914 i Bologna. De har hovedkvarter i Modena, og eies i dag av Fiat, etter å ha vært en del av Ferrari i noen år, et selskap hvor Fiat eier aksjemajoriteten.

>>>Les mer

Ascari Cars

Ascari Cars er en britisk bilprodusent, basert i Banbury, England. Selskapet ble stiftet av nederlenderen Klaas Zwart i 1994 for å bygge eksotiske sportsbiler, både for gate- og racingbruk. Dessuten eier Ascari verdens mest eksklusive racerbane: Race Resort Ascari, nær Ronda i sør-Spania.

>>>Les mer

Jaguar

Jaguar er et britisk bilmerke, som var del av amerikanske Ford sin Premier Auto Group sammen med Aston Martin, Land Rover, Lincoln og Volvo. Jaguar er mest kjent for sine luksus- og sportsbiler.

>>>Les mer

Toyota Motor Corp.

Toyota Motor Corp. er verdens største bilprodusent med hovedkontor i Toyota, Aichi prefekturet i Japan. Målt i omsetning er selskapet den største bilprodusenten i verden, med en omsetning på 1 038 milliarder kroner (2004).

>>>Les mer

Dodge

Dodge er et amerikansk bilmerke eid av DaimlerChrysler. Det ble startet i 1914, og før 1928 så het merket Dodge Brothers Motor Vehicle Company.

>>>Les mer

Audi AG

Audi AG er en tysk bilprodusent som eies av selskapet Volkswagen AG (VAG). Audis hovedsete ligger i Ingolstadt i Bayern. Selskapet utviklet seg fra fire ulike bilprodusenter: Wanderer grunnlagt 1896, Audi grunnlagt 1910, Horch grunnlagt 1899 og DKW grunnlagt 1916. 29. juli 1932 ble de sammen til Auto Union.

>>>Les mer

Alfa Romeo er en italiensk bilprodusent.

Alfa Romeo har vært en del av Fiat-gruppen siden 1986. Selskapet var opprinnelig kjent som ALFA, et akronym for Anonima Lombarda Fabbrica Automobili.

>>>Les mer

AC Cars Group Ltd

AC Cars Group Ltd. er en engelsk bilprodusent, og et av de eldste bilmerkene i England.

>>>Les mer

Bentley Motors Limited

Bentley Motors Limited er en engelsk produsent av luksusbiler og Grand tourer-biler. Bentley Motors ble stiftet i England den 18. januar 1919 av Walter Owen Bentley, kjent som W.O. Bentley eller bare «W.O.» (1888-1971).

>>>Les mer

Bugatti

Bugatti var en fransk bilprodusent stiftet av italienske Ettore Bugatti i 1909. Siden 1998 har det vært et merke i Volkswagen-gruppen.

>>>Les mer

Lamborghini

Automobili Lamborghini S.p.A., bedre kjent som Lamborghini, er en italiensk produsent av eksklusive sportsbiler, basert i den lille landsbyen Sant'Agata Bolognese, nær Bologna.

>>>Les mer

Ferrari

Ferrari er en italiensk sportsbilprodusent basert i Maranello, Italia. Fabrikken ble stiftet av Enzo Ferrari i 1929 som Scuderia Ferrari, og selskapet bygget racerbiler og sponset sjåfører før de startet produksjon av gategodkjente biler i 1946 som Ferrari S.p.A..

>>>Les mer

Triumph

Triumph var et britisk bilmerke, som kan spore historien sin tilbake til 1885, da Siegfried Bettmann og Moritz Schulte begynte å produsere Triumph sykler i Coventry.

>>>Les mer

Packard

Packard var en amerikansk bil- og motorprodusent. Opprinnelig het selskapet Ohio Automobile Co. da det bygde sin første bil i 1899.

>>>Les mer

 Annonse

 Bilforhandlere
 Ford Motor Norge AS
 Velkommen til Volkswagen
 Subaru Norge
 Citroën Norge
 Renault Norge
 Peter Brauten AS
 Ørsta bil AS
 Kragerø Auto AS
 Bakkehaug Bil as
 Møllergruppen
 Toyota Norge

 Bilimport
 Hot Wheels AS
 Inter Automobile Bilimport fra Tyskland

 Deler og rekvisita
 Kolberg Caspary Lautom AS
 Torshov bilrekvisita
 MG Hagen
 Parkerings og Ryggesensorer for ettermontering
 Xenon-lys.no Importør av Xenon ombyggingssett

 Annonse

 Sponsede linker
     

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019